Karrier Rajt

ROTÁCIÓS MÉRNÖKI GYAKORNOKI PROGRAM

Építőmérnök, villamosmérnök és gépészmérnök hallgatók jelentkezését várjuk rotációs gyakornoki programunkba.

  • Ha még aktív hallgatói jogviszonyod van,
  • órarended lehetővé teszi, hogy heti 30 órában nálunk legyél,
  • kellő ambícióval és kitartással rendelkezel a szakma elsajátításához és,
  • szeretnél részt venni Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatának életében,

ITT a helyed a KÉSZ Csoportnál!

A program 1 éve alatt négy területen próbálhatod ki magad, így mire kézhez veszed a diplomádat, megismered ezeket a területeket, megkönnyítve a döntésedet, hogy merre orientálódj majd tanulmányaid végeztével.

Rotácós területek:

Tervezés: ezen a területen szerkesztési munkákban, statikai számítások készítésében vehetsz részt

Vállalkozás: munkatársainktól megismerheted, hogyan készülnek a mennyiségi számítások, ajánlat bekérések, tender anyagok összeállítása

Beszerzés: gyakorlatban láthatod, milyen építőipari adminisztrációs feladatok vannak, mi az az ártükör, hogyan történik egy ártárgyalás

Kivitelezés: betekintést nyerhetsz egy projekt helyszínünk mindennapi életébe: megismerheted, hogyan zajlik az anyagrendelés, az építési napló vezetése, a helyszíni mennyiségi számítás, illetve a fizikai létszámmal történő kapcsolattartás

A program során tapasztalt szakemberektől tanulhatsz, önálló feladatok elvégzésével fejlesztheted tudásod.

A foglalkoztatás iskolaszövetkezeten keresztül – órabéres elszámolással – történik.

Ha programunk felkeltette az érdeklődésedet várjuk önéletrajzodat a karrierrajt [at] kesz.hu címre.

A tárgyban tüntesd fel: Rotációs program - jelentkezés

Jelentkezési határidő: 2018. november 12.

 

KÖTELEZŐ NYÁRI GYAKORLAT

Építész, építőmérnök, villamosmérnök és gépészmérnök hallgatók részére biztosítunk kötelező nyári szakmai gyakorlatot, a tanintézménynél meghatározott 4,6 vagy 8 hetes időszakra.

Nyári gyakorlatos területek:

Kivitelezés - évente kb. 20 fő fogadása

Tervezés - korlátozott számban – évente 1-2 fő fogadása

A KÉSZ Csoportnál eltöltött hetek alatt lehetőséged lesz bepillantást nyerni Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatának mindennapjaiba. A projekt helyszínen megismerheted többek között az anyagrendelés folyamatát, hogyan vezetjük az építési naplót, hogyan készülnek a helyszíni mennyiségi számítások.

A diákokkal hallgatói munkaszerződést kötünk a gyakorlat idejére, a kompenzáció a törvényben meghatározott mértékben történik.

Jelentkezni önéletrajz elküldésével lehet a karrierrajt [at] kesz.hu címre.

A tárgyban tüntesd fel: Nyári gyakornoki program - jelentkezés

 

ROTÁCIÓS GYAKORNOKI PROGRAM BESZÁMOLÓK

Máté – építésvezető

Szeretném veletek megosztani a címben említett programmal kapcsolatos tapasztalataimat. Úgy gondolom, hogy ez a program akkor adja a legtöbbet, ha legalább heti 2-3 teljes napot bent tudtok tölteni. Jómagam 2 területbe nyertem bepillantást: a beszerzésbe és a kivitelezésbe – ez utóbbinál le is ragadtam, noha statikusként diplomáztam alapvetően. A beszerzésen eltöltött időszak számomra igencsak jó hangulatban telt - köszönhetően a munkatársak fejlett humorérzékének-. A munka mennyisége ebben az időszakban kellemes volt és a nagyfokú rugalmasságnak köszönhetően az egyetemi kötelességeknek is eleget tudtam tenni. Ez a program tökéletes arra, hogy megtaláld a hozzád legközelebb álló területet, főleg ha nincsen konkrét elképzelésed. Mivel a 4 különböző területen egyszerre kezdenek a gyakornokok a többiekkel rendszeresen megbeszélve az ő feladataikat kialakul egy kép a fejedben, hogy mit szeretnél és mit nem. A kapcsolatok kiépítése nagyon fontos, ebben a programban pedig lehetőséged nyílik megismerni azokat az embereket, akik karriered szempontjából is fontos szerepet tölthetnek be. Ha pedig megismerted őket és leragadsz egy területnél, akkor kezdődhet a tanulás tőlük.

Gergely – statikus tervező

Ha a gyakornoki programunkban való részvételen gondolkozol, akkor mindenképpen arra bíztatlak, hogy jelentkezz Hozzánk. Nagyszerű választás, ha jelenleg még kicsit bizonytalan vagy azt illetően, hogy pontosan melyik területen is szeretnél elhelyezkedni, de ha esetleg már konkrét elképzeléssel is rendelkezel, akkor is rendkívül sokat profitálhatsz a részvételből. Számomra is nagyon hasznos volt, hogy már az MSc-s tanulmányaim során is felelősségteljes feladatokat végezhettem és közösen dolgozhattam a kollegáimmal olyan projekteken, amelyeket végül élőben is láthattam megvalósulni. A program rotációs jellegének köszönhetően az 1 éves időintervallum alatt olyan területeken próbálhatod ki Magad, amelyekre kizárólag csak az egyetemi tanulmányokra koncentrálva nem lenne lehetőség. A gyakornoki élet során betekintést nyerhetsz a beszerzés, a vállalkozás, a tervezés és a kivitelezés mindennapjaiba, valamint egy átfogó képet kaphatsz arról, hogy egy ilyen nagy cégcsoportnál pontosan hogyan is zajlanak az egyes munkafolyamatok. Amellett, hogy a különböző részlegeken rendkívül sok hasznos és értékes tapasztalattal gazdagodhatsz, új embereket ismerhetsz meg, akiktől a közös munka során nagyon sokat tanulhatsz. Statikusként nekem a tervező irodára esett a választásom, így azóta is ezen a részlegen tevékenykedem. Ez idő alatt is újabb gyakornokok érkeztek Hozzánk a program keretin belül, így őket már én is segíthettem a fejlődésben a korábbi tapasztalataim és a tudásom megosztásával.  A program végeztével a látványos szakmai fejlődésed mellett egy sokkal átfogóbb képet kaphatsz a mérnöki folyamatok alakulásáról, valamint egy cég mindennapi életéről, arról nem is beszélve, hogy egy olyan részlegen helyezkedhetsz el végül, amelyet tényleg szeretsz és előtte már alkalmad nyílt kipróbálni Magad benne. Miért hagynál ki egy ilyen remek lehetőséget?