Terjeszkedés Németországban

February 17, 2016

A KÉSZ Csoport németországi leányvállalata: KEMAG Deutschland GmbH.

Közép-kelet-európai sikerek után nyugat féle terjeszkedünk: új leányvállalatunkat Németországban nyitottuk meg. A Cégcsoportunk vezetése szerint az EU-ban ez a piac fog az egyik legdinamikusabban fejlődni, ezért 2016 elején KEMAG Deutschland GmbH. néven alapították meg az ottani céget. Első generál kivitelezési projektünk április elején veszi kezdetét.

Ukrajna, Románia, Szerbia, Oroszország, és Fehéroroszország után a német piacon terjeszkedünk. A hazai építőiparban egyedülálló módon a Cégcsoportunk éves forgalmának átalagosan több mint 15%-át adták a külföldi leányvállalatok által megvalósított projektek, ezt az eredményt növelnénk az új piacra lépéssel.

Kovács Attila, a KÉSZ Csoport alelnöke az új piacra lépés kapcsán kiemelte: „a választás azért esett Németországra, mert az előrejelzések nagyon komoly építőipari volumennövekedést prognosztizálnak itt. A német piac akár 1 millió új lakást is képes lesz felvenni. Ezért döntöttünk úgy, hogy megmérettetünk, és tudásunkat próbára tesszük ezen a piacon is. 2020-ra a célunk Németországban az évi 60-80 millió eurós forgalom elérése. Ahogy a többi külföldi leányvállalatunknál, ebben az esetben is irányelv, hogy minden kint megtermelt eredményt Magyarországon költsünk el.”

Jelenleg folyamatban van a KEMAG infrastruktúrájának kiépítése, valamint a működéshez szükséges szakemberek bevonása. Ezzel párhuzamosan készülnek az első elnyert projekt, egy 220 lakásos, 5 szintes lakóház kivitelezésére Berlinben, 20 millió Euro nagyságrendben. Hely- és piacismeretben sincs hiány, hiszen az új leányvállalat résztulajdonosa a német, de magyar gyökerekkel rendelkező Mundial AG ingatlanfejlesztő cég.

Cégcsoportunk a német piacon abban látja sikerének kulcsát, hogy a hazai munkaerő és alapanyag exportálásának köszönhetően versenyképesebbek tudunk lenni a helyi építőipari cégeknél. Több mint 3 évtizedes tapasztalat, tudás és szakértelem áll a hátunk mögött, melynek segítségével eredményesek lehetünk az újabb piacon.

Az új leányvállalat is jól bizonyítja, hogy a KÉSZ külföldi üzletágának kialakítása megalapozott ötletnek bizonyult. Tavaly kiemelkedően sikeres évet zártunk, 111 olimpiai úszómedence méretű területen építettünk 8 gyárat Közép-Kelet-Európában.