Nívódíjas lett a Nemzet Főtere

December 10, 2015

A Kossuth tér rekonstrukciójáért a KÉSZ Építő Zrt. kapta meg a komplex infrastrukturális létesítmény kategóriában az építőipar egyik legrangosabb hazai kitüntetését, az Építőipari Nívódíjat. Az elismerést 1999 óta minden évben olyanoknak ítélik oda, akik munkájukkal nemcsak maradandót alkotnak, hanem javítják az építőipar megítélését is.

Immár 14. alkalommal gyűltek össze a hazai építőipari szakma vezető képviselői, hogy az ÉVOSZ (Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége) évzáró közgyűlésév.el egybekötött Nívódíj átadáson díjazzák a szakma kiemelkedő szereplőit és munkájukat.

Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója a díjátadáson kiemelte: „a Kossuth tér rekonstrukcióval ez már sorozatban a harmadik Nívódíj, amelyet elnyertünk. Ennél jobb bizonyíték nem is kell arra, hogy a KÉSZ legfontosabb értékei között nem véletlenül szerepel a tudás, a szakmaiság, a megbízhatóság és a csapat sikere mindenek felett.

Az évzáró eseményen átadták a Lechner Ödön díjat is. Ezt az elismerést azok a kivitelező építési vállalkozásokban szereplő munkatársak kapják, akik az ÉVOSZ tagszervezeteiben hosszabb időszakon át végzett kimagasló, példamutató munkát végeztek. Idén a díjjal járó arany kitűző érmét és oklevelet Puskás Imre vehette át az egyesület elnökétől, Koji Lászlótól, és a főtitkártól, Uhrinyi Balázstól.

A hagyományoknak megfelelően a tanúsítványok átadására 2015. december 09-én, az ÉVOSZ évzáró tanácskozásán került sor. A Nívódíjat megtestesítő réztáblát pedig 2016. március 15-e után helyezik el a téren.