A Pillar irodaházon tartották meg az első online bokrétaünnepet

2020. november 06.

Elérte legmagasabb pontját a KÉSZ Csoport kivitelezésében megvalósuló létesítmény

Elérte legmagasabb pontját a Dózsa György út legújabb irodaháza, ahol a járványhelyzetre való tekintettel online rendezték meg az iparágban hagyományos bokrétaünnepet. A KÉSZ Csoport 2021 júliusában adja majd át a Pillar irodaházat, a kivitelezés viszont már most két hónappal előrébb tart az ütemtervhez képest. Amikor elkészül az 50 ezer négyzetméteres épület, a KÉSZ Csoport már közel kétszázezer négyzetméternyi irodaház kivitelezésén lesz túl a főváros irodanegyedében.

A Pillar irodaház építése tavaly tavasszal kezdődött a mélyépítési munkálatokkal, a KÉSZ Csoport ezután 2019 őszén kezdte meg a szerkezetépítést. A létesítmény idén november elejére elérte legmagasabb pontját, aminek tiszteletére hagyományos, ám ezúttal mégis rendhagyó bokrétaünnepet tartottak, ugyanis a megrendelő és a kivitelező szalagtűzésre felkért képviselőinek kivételével minden „jelenlévő”, még a napi szinten a projekten dolgozók is online csatlakoztak az ünnepléshez az egészségük védelme érdekében.

Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója ünnepi köszöntőjében kiemelte, hogy irodaházat építeni mindig nagy kihívás a létesítmény városképformáló szerepe miatt, a jelenlegi rendkívüli helyzet pedig még tovább nehezíti a feladatot. A beruházás biztosan nem valósulhatna meg ilyen magas színvonalon, határidőre a kivitelező csapat szakértelme és elhivatottsága nélkül. „Nehezíti a feladatot a pandémia, de a csapat kitartóan dolgozott, vigyáztak magukra és egymásra, betartották az egészségvédelmi előírásokat, amit külön köszönök mindenkinek! Ráadásul büszkén mondhatom, hogy minden nehezítő körülmény ellenére 2 hónappal előrébb tartunk az ütemtervünkhöz képest. Mindehhez a kollégáim szakértelmén és elhivatottságán túl nagyban hozzájárul a beruházó GTC Ingatlanfejlesztő Zrt.-vel való példaértékű együttműködésünk.”

A szűk, városi környezetben megvalósuló 50.000 m2-es épület kivitelezése során 110 ezer m2 zsaluzott felület készült el, 4100 tonna betonacél és 36 ezer köbméter beton került beépítésre, miközben 5 toronydaru dolgozott a helyszínen. Lenyűgöző számok és hatalmas munka, nem véletlenül fogalmaz így Robert Snow, a megrendelő GTC csoport igazgatóságának tagja, a GTC Hungary elnöke: „A GTC Magyarországot nagy örömmel tölti el, hogy a Pillar irodaépület generálkivitelezését a KÉSZ Csoport végzi. Egy olyan professzionális vállalattal dolgozhatunk együtt, amely kiváló és megbízható partnerként a határidőket szem előtt tartva elősegíti, hogy az épület megfelelő időben elkészüljön. Nagyon lelkesek vagyunk, hogy az ExxonMobil a teljes épületet bérbe vette, és arra törekszünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást és irodai környezetet biztosítsuk számukra.”

„Az ExxonMobilnál izgatottan várjuk a 2022 elejére tervezett költözést az új épületbe, és nagyon örülünk, hogy a kihívásokkal teli időszak ellenére az építkezés a tervezettek szerint halad. A több mint 2000 munkavállalónknak az új iroda kiváló környezetet fog biztosítani, elősegítve az együttműködést és a szakmai fejlődésüket. Ez a stratégiai befektetés cégünk elkötelezettségét tükrözi budapesti Globális Üzleti Központunk iránt.” – emelte ki Jeroen Kirschbaum, az ExxonMobil Hungary ügyvezető igazgatója.