Egyszer egy évben

2018. július 13.

Ötven év felett jelentősen megnő a prosztatarák kockázata, ezért is nagyon fontos a prevenció, melyre cégünk nagy figyelmet fordít. Mivel egy olyan betegségről van szó, mely a kezdeti stádiumban nehezen felismerhető, évente egyszer szükségszerű lenne a szűrővizsgálaton való részvétel.

Vállalatunk a MentsManust – Prosztata Kommandóval együttműködésben szűrőnapot tartott az IQ Kecskemét Kft. irodaházában, melyen nem csak a kecskeméti telephelyen dolgozó kollégák vettek részt, hanem budapesti és szegedi férfi munkavállalóink közül is többen eljöttek.

A PSA szűrés során szaknővér tájékoztatta kollégáinkat a tünetek jeleiről, a felismerésről, a helyes életvitelről, táplálkozásról, a kezelések formáiról. A szűrés szinte fájdalommentes volt: apró tűszúrás az ujjba, néhány vércsepp a tesztlapra és a többit a kiértékelő gép elvégezte, kimutatta.

Örömmel jelenthetjük, hogy a nagy létszámú részvétel miatt a SegítőKÉSZ Alapítvány és a KÉSZ Csoport megkapta a Férfiegészséget Támogató Intézmény Minősítést.