Együttműködés a FAKT AG és a KÉSZ Group között

2018. június 21.
  • Két, nemzetközileg is jelentős cégcsoport egyesítette erőit.
  • A KÉSZ Group számára ez nagy lehetőség a további sikeres nemzetközi terjeszkedéshez.
  • Az egyik első közös projekt egy minden tekintetben korszerű szolgáltató központ lesz vendégmunkások számára.

Együttműködési megállapodást írt alá a német FAKT AG és a magyar KÉSZ Group 2018. június 20-án, Herne-ben. Az együttműködés alapján a KÉSZ Group valósítja meg a partnercég által megálmodott projektek jelentős részét. A közös vállalkozás megnyitotta irodáit Herne-ben és Essenben – jelentették be a felek a szerdai sajtótájékoztatón, a Herne-i Shamrockparkban található Mulvany Villában.

Az első közös munka a Shamrockpark egyik épületének átalakítása az úgynevezett Európai Vendégházzá, amely egy szolgáltató központ lesz vendégmunkások számára. A létesítmény annyiban több egy átlagos szállásnál, hogy az ide érkező szakmunkások a lakhatáson túl különböző szakmai képzéseken vehetnek részt, amelyek a beilleszkedésüket is segítik.

A sajtótájékoztató elején Herne polgármestere, dr. Frank Dudda ünnepélyesen üdvözölte a város új partnerét, majd a Német Szövetségi Köztársaság parlamentjének egykori elnöke, Prof. Dr. Norbert Lammert tartott beszédet.

Ezt követően a KÉSZ Group alapító elnöke, Varga Mihály a következő gondolatokkal méltatta a jelentős eseményt: „Nemcsak öröm, hanem munkánk elismerése is, hogy két ilyen komoly nemzetközi cég itt Németországban kezdi meg az együttműködését és a közös munkát. Mindkét cég zászlójára tűzte ki a hosszú távú értékteremtést, amelyet első lépésben Németországban, az NRW régióban valósít meg. Az együttműködésben összpontosul a fejlesztői tapasztalat, a szakmai tudás és az erőforrás. Mindamellett, hogy a KÉSZ már 15 éve ott van a német piacon, a FAKT remek partner ahhoz, hogy egymás tudását és erőforrásait kiegészítve közös beruházások induljanak el és valósuljanak meg.”

„Herne városával együtt olyan helyszínt akarunk létrehozni, amely új életteret biztosít a település számára” - fejtegette Prof. em. Hubert Schulte-Kemper, a FAKT AG vezérigazgatója (egyben tiszteletbeli magyar konzul). „Mostanra sikerült több nemzetközi együttműködést létrehoznunk. Különösen örülünk a KÉSZ Grouppal való társulásunknak.”                                                                                                      

Szegner Balázs, Magyarország főkonzulja szintén örömét fejezte ki az újdonsült együttműködéssel kapcsolatban: „A mostani bejelentés három szempontból fontos számomra: először is nagyon örülök, hogy vannak olyan erős és versenyképes magyar magánvállalkozások, melyek abban a fejlettségi fázisban vannak, hogy Németország ipari bölcsőjében, a Ruhr-vidéken tudnak terjeszkedni. Másodszor nagy jelentősége van annak, hogy az építőiparban magának komoly rangot kiharcoló KÉSZ Group fővállalkozóként jelenik meg az itteni piacon, ez mostanáig keveseknek sikerült. Harmadszor büszke vagyok arra, hogy a stratégiai partnerség az általam létrehozott kapcsolaton alapszik két kiváló vállalkozó és sikeres vállalkozás között, melyeknek ezúton is kölcsönösen előnyös és hosszú távú együttműködést kívánok”.

Az esemény végén bemutatkozott az új menedzsment, a csapat és az építészmérnökök, majd egy jó hangulatú, kötetlen beszélgetés zárta a napot.