Elkezdődött a Shopmark felújítása

2018. február 15.

a bevásárlóközpont átépítési munkálatait a KÉSZ Építő Zrt. végzi

A külső kivitelezési feladatokkal megkezdődött a Diófa Alapkezelő Zrt. által kezelt Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alap tulajdonában álló Shopmark renoválása. A meghívásos, összesen háromfordulós generálkivitelezői tender végeredményeképp a KÉSZ Építő Zrt. végzi a bevásárlóközpont átépítését. A külső felújítási periódus alatt, április 22-ig az épület látogatható marad a vásárlók számára.

A Shopmark bevásárlóközpont teljes átalakításon esik át, mely keretei közt például homlokzata, belső kialakítása és gépészete is megújul annak érdekében, hogy mind a bérlők és a vásárlóközönség számára, mind az ingatlan szempontjából valós értéket teremtsen. A felújítás további célja, hogy energetikai korszerűsítéssel és zöld energiák használatával egy modern, mai igényekre szabott bevásárlóközpont jöhessen létre a lehető legkisebb ökológiai lábnyommal.

A több mint húsz éves épület műszaki állapotának javítását alapos felmérés és előkészületi munka előzte meg. A projekt menedzsmentje egy műszaki, pénzügyi és jogi előminősítés keretében több mint tíz generálkivitelezéssel foglalkozó vállalatot hívott meg a tenderre, melyre – a kapacitási, a projekt méretbeli és időzítési szempontjait körültekintően mérlegelve – öt cég adott ajánlatot. Az összesen négy hónapig tartó, háromfordulós kivitelezői tender elbírálása nyomán végül a hazai magasépítő szektor egyik meghatározó társaságát, a KÉSZ Építő Zrt-t kérték fel a projekt elvégzésére.

„Egy meglévő épület átalakításáról van szó, ami minden esetben kihívást jelent. Célunk az, hogy az elvárt minőségben, határidőre és a legnagyobb biztonságban teljesítsük a megbízást. Mindent megteszünk, hogy a nagyközönség a lehető leghamarabb visszatérhessen a kedvenc bevásárlóközpontjába.” – mondta a Shopmark átalakítási projekttel kapcsolatban Dolgos András, KÉSZ Építő Zrt. létesítményfelelőse.

A homlokzati felújítás után a bevásárlóközpontban számos belső korszerűsítési munkát végez a generálkivitelező vállalat. A mintegy 26 ezer négyzetméteres épület földszintjét födémáttörés segítségével világosabbá teszik, új mozgólépcsőt és lifteket szerelnek be, valamint mozgójárdát is telepítenek, hogy megkönnyítsék a vásárlószintekre való feljutást. A bérlői terek megújulásán túl új légkezelő berendezések is beszerelésre kerülnek, valamint tűzvédelmi okokból modern sprinkler rendszert is kiépítenek az épület teljes területén.

Magyarországon először valósul meg olyan bevásárlóközpont-átépítés, ahol a felújítás ideje alatt bezár a létesítmény. A Shopmark a külső munkálatok után, április végén zár be és várhatóan 2018 harmadik negyedévében nyit újra kibővült bérlői és üzleti kínálattal, számos új márkával.