Építőipari hiányszakmákat oktatnak szakképzési keretek között Szegeden

2018. január 18.

Akár rögtön általános iskola után is várják a tanulókat egy szegedi intézményben

Építőipari hiányszakmákat oktatnak szeptembertől Szegeden. A most induló szakképzés a munkaerőhiányt hivatott csökkenteni – az építőiparból több ezer szakmunkás hiányzik hazánkban. A képzésekre akár már az általános iskola elvégzése után is jelentkezhetnek a tanulók.

A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskolájának Szegedi Tagintézménye és a KÉSZ Csoport összefogásával 2018 szeptemberében induló szakképzés nem titkolt célja az építőiparban kialakult munkaerőhiány csökkentése. Az együttműködésnek köszönhetően létrejött középiskola különleges példája a szakképzés megújítására irányuló szemléletváltásnak. A 3 éves képzés során az elméleti alapozás mellett a legkorszerűbb szakmai ismereteket nyújtó tanműhelyben szerezhetnek piacképes gyakorlati tudást a tanulók. A hegesztő, épület- és szerkezetlakatos vagy villanyszerelő szakma sikeres elsajátítását követően pedig stabil munkahelyet is biztosítanak a képzés szervezői a fiatal szakembereknek. Ezzel nem csak a tanulók és az oktatási intézmény, hanem a munkaadók céljai is teljesülnek, hiszen rendkívül kevés ma a piacon a képzett, szakértő munkavállaló. A részletekről a három alkalommal megrendezésre kerülő nyílt napon tájékozódhatnak az érdeklődők.

„Célunk, hogy iskolánkból a szakmájuk iránt elhivatott, jó szakemberek kerüljenek ki. Szeretnénk, ha nem a hiányszakmákon megszerezhető állami ösztöndíj befolyásolná a jelentkezők pályaválasztását, ezért minden képzésünkön biztosítjuk tanulóinknak a Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíj szerint kapható juttatásokat, de ennél jóval többet is.” – fogalmaz az iskola tagintézmény-vezetője, Kovács Benedek.

Fontos eszköze a tanulói kompetenciák fejlesztésének a közösségben való, alternatív tanulási formák előtérbe helyezése és ezzel együtt a tanulói motivációépítés. A gyakorlati képzés tekintetében is különleges szerepet kap a közösséghez való tartozás élményének megélése, ugyanis a gyakorlati képzést nyújtó KÉSZ Csoport kezdettől fogva biztosítja a tanulók számára mindazokat az előnyöket, juttatásokat, melyeket főállású munkatársainak is.

Az érdeklődők a részletekről a képzés helyszínén, Szegeden, a Gutenberg utca 25-27. szám alatt megrendezésre kerülő nyílt napokon tájékozódhatnak. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődő szülőt és tanulót január 18-án és február 15-én 17 órai kezdettel.

További információ:

Web: szakkepzes.gff-szeged.hu
Facebook: www.facebook.com/gffszkiszeged
E-mail: szakkepzes [at] gff-szeged.hu
Tel.: 06 70 / 967 – 1868