Kivirágzott a kaposvári cukorgyár

2015. január 26.

Elérte legmagasabb pontját a Magyar Cukor Zrt. új kaposvári csomagolóüzemének épülete. A létesítmény várhatóan 2015 nyarára készül el. A beruházás kivitelezője a nyíregyházi Lego gyárat és a SkyCourtot is felépítő KÉSZ Csoport.

A bokréta, vagy más néven zöldág ünneppel hivatalosan is elérte legmagasabb pontját az új kaposvári csomagolóüzem épülete. A megrendelő Magyar Cukor Zrt., valamint a kivitelező KÉSZ Csoport tisztségviselői és dolgozói közösen tűzték fel az új épületre a bokrétát.

A bokrétaünnep alkalmával Martin Doppler, a Magyar Cukor Zrt. többségi tulajdonosa, az AGRANA Zucker vezérigazgatója kihangsúlyozta: „a csomagolóüzem stratégiai jelentőségű azért, hogy a kitűzött céljainkat elérjük. Ez a beruházás is jól mutatja, hogy kiemelten kezeljük ezt a régiót.”

A kivitelező, Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalata, a KÉSZ Csoport, amelynek referenciái között szerepel a nyíregyházi Lego gyár és a SkyCourt is. A kaposvári projekt során több ipari épületet kell felépíteniük. Technológiai sorrendben az első egy 310 méter hosszú hőszigetelt szállítószalag híd kialakítása, ami összeköti a meglévő gyárat az új komplexummal. Az új üzemrészben található egy 38 méter magas vasbeton silótorony, amelyet összeépítenek egy 1200 m2 alapterületű, 13 méter magas palettázó csarnokkal, valamint egy 5500 m2-es készáru-, illetve kiszállító csarnokkal is.

Szalados László, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója elmondta: „a megbízhatóság, a megújulás és az alkalmazkodóképesség, többek között ezek a KÉSZ Csoport legfőbb értékei. Mi ezeket szem előtt tartva dolgozunk országunk, környezetünk jobbá tételéért. Ezért is vagyunk büszkék arra, hogy egy olyan nagy múltra visszatekintő ágazat, mint a cukorgyártás fejlődésének mi is részesei lehetünk.”

A KÉSZ-nek nem ez az első hasonló megbízása, külföldi kirendeltségeiknek köszönhetően eddig számos élelmiszeripari létesítményt építettek fel a környező országokban is. Az új csomagolóüzemmel nemcsak új munkahelyek jönnek létre, hanem javul a régió versenyképessége is.