Különdíj az iparágformáló tevékenységéért az IQ Kecskemét Kft-nek

2019. május 08.

Péntek este adták át az ÉV GYÁRA 2018 díjait, amelyen az IQ Kecskemét Kft., a KÉSZ Csoport stratégiai partnere is részt vehetett mint a short listre került vállalatok egyike.

A nagy presztízsű és nagy múltú német „Die Fabrik des Jahres” verseny mintájára negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin, és az azt kiadó PPH Media az ÉV GYÁRA versenyt, amelynek versenyidőszaka fél évet ölelt fel. Minden hazai termelőüzemmel rendelkező cég pályázhatott a meghirdetett 9 kategóriára, az összetett ÉV GYÁRA díjat pedig az a gyáregység nyerhette el, amely több kategóriában pályázott, és legalább az egyikben az első helyen végzett.

A vállalatirányítási rendszerből kinyerhető, számadatokra épülő pályázati adatlapokat november végéig kellett beküldeniük a cégeknek, összesen 63 kategóriapályázat érkezett. Ezt követően alakította ki a verseny szakmai partnere kategóriánként a három legjobb pályázatot benyújtó cégek shortlistjét.

Idén a versenyzők között volt műanyagipari, autóipari gyártó, fémipari vállalat, ipari pneumatikával foglalkozó cég, élelmiszeripari, építőipari vállalatok és elektrotechnikai gyártók is.

Az IQ Kecskemét Kft. 4 kategóriában került a döntősök közé:

  • Legjobb menedzsmentfolyamatok
  • Termelés
  • Beszállítói kapcsolatok
  • Ipar 4.0

A kiválasztott cégeket a PPH Media, a Process Solutions és a verseny további szakmai partnerei, az MTA SZTAKI és a CYEB szakemberei járták végig, hogy a helyszínen is auditálják a benyújtott adatokat, továbbá személyes benyomásokat szerezzenek a gyárak működéséről. Az eredményeket végül egy szakértőkből álló zsűri előtt prezentálták, akikkel együtt született meg a végleges döntés.
A díjakat a gálán a zsűri tagjaitól vehették át a díjazott vállalatok. 

A megpályázott kategóriák mindegyikében nagyon jól teljesített az IQ Kecskemét Kft., így színvonalas tevékenységével, valamint az iparágban egyedinek számító rendszerével kiérdemelte a zsűri által alapított különdíjat.