Letették a szántódi élménypark alapkövét

2020. szeptember 29.

2022-ben vehetik birtokba a gyerekek a hatalmas, vizes játszóteret

2022 tavaszára készül el a Balaton-part legújabb gyermekbarát élményparkja, a BalaLand FamilyPark Szántódon. A tematikus játékelemeket tartalmazó üdülőközpont alapkövét szeptember 29-én tették le. A Kisfaludy tematikus élményparkfejlesztési konstrukcióban, 3.449.900.000 forint pályázati finanszírozási forrással megvalósuló FamilyPark a Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül történetét követi majd végig kaland-játszóházzal, élményfürdővel és vidámpark elemekkel, melyeket a 6 éven aluli gyermekek is biztonsággal használhatnak. A KÉSZ Csoport generálkivitelezésében létesülő üdülőterület megvalósításán egyszerre akár 120-an is dolgoznak majd annak érdekében, hogy határidőre elkészüljön a szórakoztató központ. Az egyedi, tematikus szálloda és élménypark a Szepesi család, valamint az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként nagymértékben növeli majd a Balaton térségének minőségi szálláshely-kínálatát.

5,5 hektáros területen, 300 méteres partszakasszal rendelkező ötcsillagos, tematikus szálloda és élménypark készül Szántódon, amely a hazai szállodapiacon kiemelkedő tapasztalattal rendelkező dr. Szepesi Richárd, valamint a Dreamland Holding Zrt.-ben idén nyáron pénzügyi befektetőként megjelent ingatlanpiaci társaság, az Appeninn Nyrt. közös fejlesztéseként valósul meg. A tulajdonosok célja, hogy a BalaLand az egyik legmeghatározóbb családbarát szállodává váljon a balatoni régióban, továbbá, hogy a tervezett élményparkkal kiegészülve egy kiváló minőségű, egész évben magas kihasználtsággal működő szálláshely jöjjön létre. Az üdülőközpont mindamellett, hogy nagy mértékben támogatja majd a térség minőségi szálláshely kínálatát, közvetlenül több mint 100 új munkahelyet teremthet a térségben.

A BalaLandhez tartozó FamilyPark élménykomplexum elsősorban a kisgyermekes családokat célozza meg, Willy Fog, 80 nap alatt a Föld körül tematikájával. A komplexum koncepciótervét a LIMA Design Stúdió készítette, a kivitelezéssel pedig a KÉSZ Csoport generálkivitelező tagvállalatát, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt.-t bízták meg. A beruházás részben a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében Magyarország Kormányának projektfinanszírozásával valósul meg.

A következő hónapok során mintegy 5.800 négyzetméteren alakítanak ki különböző vizes játszótereket, játszóházakat, medencéket és éttermeket, melyek egész napos szórakozást biztosítanak a családok számára. Az élményt a hazánkban eddig még nem látott, máshol nem kipróbálható egyedi vizes és száraz játékelemek teszik majd igazán különlegessé az egész család számára. A szintén most épülő BalaLand Hotel vendégei mellett a Szántód környékére utazó családokat, a Balaton partján nyaralókat is várja majd a park, mindazokat, akik szeretnének kiszakadni a hétköznapokból.

„Építészeti szempontból nagyon összetett feladatról van szó, hiszen most nem „csak” egy létesítmény, egy épület felépítésére vállalkoztunk, hanem egy különböző elemekből álló komplex élményparkot kell megalkotnunk, ahol az ide látogató családok minden tagja kiszakadhat egy kicsit a hétköznapokból.” – emelte ki az alapkőletételi ünnepségen Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. vezérigazgatója.

A kivitelező KÉSZ Csoportról

A KÉSZ Csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportja. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe kiemeli a hazai versenytársak köréből. Széles portfóliójának és saját erőforrásainak köszönhetően komplex módon képes választ adni a felmerülő építőipari és gazdasági szolgáltatási igényekre, nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacokon is. A tervezéstől kezdve, a kivitelezésen át, az üzemeltetésig a cégcsoport minden olyan kapcsolódó feladatot elvégez, amelyre a jelen és a jövő piaci megrendelőjének szüksége van.

A KÉSZ Csoport jelenleg 30 országban, 65 000 partnerrel, 2000 munkavállalóval dolgozik, mintegy 5,5 millió m2 referenciával, több mint 3100 megvalósult projekttel, valamint 94 hazai és nemzetközi díjjal büszkélkedhet.