NapraKÉSZ segítség

2018. január 02.

Összesen több mint 300 kg tartós élelmiszert, tárgyi adományt és 700 ezer Ft értékű informatikai eszközt ajánlott fel a hátrányos helyzetű gyermekek számára a KÉSZ Csoport.

Az SOS Gyermekfalvak legfőbb célkitűzése biztonságos és szerető otthont adni nevelőszülői családokban azoknak a gyerekeknek, akik nem élhetnek a vér szerinti szüleikkel. Nem pusztán lakhatást, hanem szeretet és talán egy szebb jövőt is adnak annak a 400 gyermeknek, akiket elhanyagolás, bántalmazás, a szülők halála vagy szenvedélybetegsége miatt kellett kiemelni a családjukból.

A mostani akció eredményeként a KÉSZ Csoport által összegyűjtött tartós élelmiszereket, és használati tárgyakat a kecskeméti, orosházi és kőszegi falvak között osztotta szét a szervezet. Az informatikai eszközök pedig az Ifjúsági Házaikban kapnak helyet, ahol azok a fiatalok élnek, akik hamarosan a saját lábukra állnak és megkezdik önálló életüket. Az adományokat a KÉSZ karácsonyi rendezvényén a cégcsoport alapítója, Varga Mihály adta át jelképesen. A gyermekfalvak adománygyűjtési és kommunikációs igazgatója, Romet-Balla Ágnes elmondta, hogy bár az SOS nem pótolhatja a vér szerinti szülők hiányát, mindent megtesznek azért, hogy a gyerekek a nevelőszülőknél megkapják mindazt az érzelmi és egzisztenciális biztonságot, amire szükségük van ahhoz, hogy túllépjenek a nehézségeken és kiegyensúlyozott, egészséges felnőttekké válhassanak. A KÉSZ támogatásának köszönhetően az SOS Gyermekfalvak kicsit közelebb jutott ehhez a célkitűzéshez.