Nemcsak a helyszín vonatkozásában lesz magyar a bezenyei gigaberuházás!

2019. március 21.

Hazai cégcsoport is részt vesz Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti központjának fejlesztésében Hegyeshalom és Bezenye közelében

A KÉSZ Csoport mint az egyik legjelentősebb hazai építőipari vállalatcsoport a projektfejlesztés, generáltervezés, továbbá a mély- és magasépítés területén jelentkező feladatokat látja majd el Hegyeshalom és Bezenye közelében megvalósuló, a FAKT AG által bejelentett 1 milliárd eurós összértékű kertészeti, termelési, feldolgozási és logisztikai központ beruházásában.

Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül a német FAKT AG beruházásában Hegyeshalom és Bezenye határában – jelentették be a projekt résztvevői kedden Mosonmagyaróváron. Az elmúlt évtizedek legnagyobb és legkomplexebb hazai agrár- és élelmiszeripari beruházása során 50 hektáron feldolgozó- és logisztikai központ, 30 hektáron üvegház, 50 hektáron pedig szabadföldi kertészet jön létre. A beruházás célja a modern és fenntartható termelés mellett a hazai agrártermékek feldolgozásának és értékesítésének támogatása, együttműködés a térség oktatási intézményeivel, valamint a magyar termékek számára kiugrási lehetőség megteremtése az európai piacokra.

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapító tulajdonosa kiemelte: „a KÉSZ Csoport nemcsak a megfelelő tudással, tapasztalattal és saját erőforrással rendelkezik a beruházás megvalósításához, de a németországi leányvállalata révén közös sikereket is tudhat már maga mögött a FAKT AG németországi beruházásaiban.”

A beruházó FAKT AG elnök-vezérigazgatója, Hubert Schulte-Kemper hangsúlyozta, hogy a teljes beruházással ötezer új munkahelyet teremtenek. Azért választották a Hegyeshalom és Bezenye határában lévő területet, mert az a Budapest-Bécs-Pozsony tengelyen fekszik és kiváló az infrastruktúrája. A cél az, hogy Európában jegyzett márkát hozzanak létre.