Száz új munkahelyet teremt az SMG Túrkevén

2019. május 23.

A MATE gyárat a KÉSZ Építő Zrt. kivitelezte

Május 22-én exkluzív ünnepség keretében adták át a MATE (Motherson Automotive Technologies and Engineering) gyárat Túrkevén, amely műanyag fröccsöntött alkatrészek gyártására specializálódott. A Samvardhana Motherson Group három éve épült gyáregysége mellett jött létre az új, 12 ezer négyzetméteres komplexum, melynek generálkivitelezési munkálatait a KÉSZ Építő Zrt. végezte.

A gyáravató ünnepségen beszédet tartott az SMG tulajdonosa, Vivek Chaand Sehgal, aki megköszönte a magyar kormánynak a támogatást, Túrkevének a lehetőséget, az SMG cégcsoport dolgozóinak pedig a munkáját.

Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy egyre több indiai cég keresi a gazdasági kapcsolatot hazánkkal. Munkaerő-piaci szempontból az SMG vállalatcsoport új túrkevi gyára mintegy száz új munkahelyet teremtett.

Az ünnepi beszédeket követően Fekete Viktor, a MATE gyárigazgatója rövid üzemlátogatás során mutatta meg a vendégeknek a legmodernebb technológiával működő gyárat. Ezt követően állófogadásra került sor.

A KÉSZ Csoport képviseletében Sáray Zoltán, a KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója és Fejér Gábor, projektigazgató vettek részt az átadó ünnepségen.

Az SMG a világ 23 legnagyobb autóipari beszállítóinak egyike. Több mint 135 ezer embert foglalkoztat a világ 270 gyárában. A cégcsoport 10 éve van jelen Magyarországon, Túrkevén kívül rendelkeznek gyáregységgel Mosonszolnokon, Mosonmagyaróváron, Hegyeshalmon és Kecskeméten.

Forrás: szoljon.hu