Új körforgalom is épül Szegeden

2018. május 25.

Faltól falig átépítik nyári szünetben a Tisza Lajos körutat a nagyáruház mögötti és a Novotelnél, valamint megépül az új körforgalom a Szilléri sugárút és a Debreceni utca csomópontjában.

– 2018 a beruházások éve. Nincs olyan hét, hogy ne kezdődne el valamilyen jelentősebb városi fejlesztés. Most egyszerre három összefüggő beruházást indítunk el a belvárosban – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Botka László polgármester.  Ezek értéke összesen 960 millió forint, amiből 220 millió forintot fedez az önkormányzat, a többit pedig a Szeged rendelkezésére álló európai uniós forrásból költi rá.

A legjelentősebb elem kivitelezési munkálatai a Tisza Lajos körút nagyáruház mögötti szakaszán el is kezdődtek. Az átépítés a kiskörutat érinti a Petőfi Sándor sugárút és Boldogasszony sugárút között, faltól falig. Tömegközlekedési és kerékpársáv létesül, korszerűsítik a busz- és trolimegállókat, díszburkolatú járdák épülnek, valamint bővülnek a zöldterületek. A KÉSZ Zrt. nyerte meg a kivitelezésre kiírt közbeszerzést. A zöldterületeken és a felújítandó burkolatok kimérésével elkezdték a munkát, a forgalmat azonban csak az iskolaév vége után korlátozzák. A feladatot 130 napos határidővel vállalták, azaz a sávlezárásokkal járó beavatkozásokat nyáron elvégzik.

A beruházás másik része Tisza Lajos körút másik végén lesz, a Felső Tisza-part és a Huszár Mátyás rakpart csomópontjában. Szintén buszsávot alakítanak ki, és teljesen megújulnak a burkolatok és a zöldfelületek. Ezt a tendert a Délút Kft. nyerte. A polgármester hangsúlyozta, a belvárosi beruházásoknál elsősorban a tömegközlekedési és kerékpársávok kiépítését tartották szem előtt, mert mindkét közlekedési forma iránt nő a lakossági igény. A harmadik fejlesztés a Szilléri sugárút és a Debreceni utca találkozásánál létesülő körforgalom. A csomópontban ugyancsak a KÉSZ dolgozik.

– Megtiszteltetés, hogy ismét itthon dolgozhatunk. Azon leszünk, hogy az utasforgalomban és a környékben lakók nyugalmában a lehető legkisebb fennakadást okozzuk. Határidőre minőségi munkát végzünk – mondta a munkaterület átadásán Pintyőke Marcell, a szegedi KÉSZ csoport kommunikációs vezetője.