Ütemterv szerint halad a Hungexpo felújítása

2020. június 08.

A Hungexpo revitalizációjának generálkivitelezésén dolgozik a KÉSZ Építő Zrt. A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, már az idei évben sor kerül 5 épület átadására.

A projekt során két új csarnok épül, melyek vasbeton- és acélszerkezet-építési munkái máris a végéhez közelednek, illetve a tető és a homlokzat építése is látványosan halad. A jelenleg nem üzemelő csarnokokban készül az ipari padló, valamint a gépész és elektromos munkálatok is, az építési szakipari munkákkal együtt.

A megújuló Hungexpo két nagy, emblematikus épületének átadására jövő ősszel kerül sor. Zajlanak a szerkezetépítési munkálatok, a CK épületen már elindult az acélszerkezet építése is, az F1 épületen pedig a monolit szerkezetépítés a pincei részen elkészült. Mindkét épületen óriási feladat a gyártmánytervezés, jelenleg az acélszerkezet megépíthetőségét készítik elő a tervező kollégák.

Három csarnoképület felújítására is sor kerül, és annak ellenére, hogy a bontások során fény derült néhány problémára, nehezítő tényezőre, a homlokzatok megújítása, a tető újraszigetelése és a belső terek felújítása szépen halad. Az épületek körül a közműfelújítások – vízi és elektromos - csaknem minden részen folynak.