Varga Mihály az EY Az Év Üzletembere program különdíjasa

2019. november 19.

Varga Mihály, a KÉSZ Csoport alapítója nyerte az EY Az Év Üzletembere gáláján az „EY Különdíj a Vállalkozói szellemiségért” elismerést. A Magyarországon már közel másfél évtizede működő program olyan hazai üzletembereket mutat be, akik sikereikkel előremutató gazdasági és társadalmi változásokat érnek el.

Varga Mihály az építőipar egyik legrégebbi magyar vállalatcsoportjának alapítója, amely büszkén hirdeti a sikeres családi vállalkozás eszméjét. Az alapító közel negyven év alatt egy 2000 főt foglalkoztató, széles portfóliójú cégcsoporttá bővítette a szervezetet. A vállalat stratégiáját a globális gondolkodás és a lokális cselekvés szemlélet határozza meg. A hazai szakemberek tudást és tapasztalatát érvényesítik külföldön, az ebből származó profitot pedig Magyarországon hasznosítják. Varga Mihály elkötelezett a jövő mérnök-, és szakember-generációjának kinevelésére is. A fokozódó munkaerőhiányra válaszul saját gyakorlati képzőhelyet hozott létre.

„Az elmúlt években jelentősen változtak a vállalatok működésével kapcsolatos elvárások. Kiemelkedő figyelmet kapott az innováció, a jövő technológiai megoldásainak alkalmazása és az emberiség rendelkezésére álló tudás bővítése. A hazai és globális gazdasági környezetben is általános igénnyé vált a társaságok fenntartható fejlődését tükröző attitűd. A díjazott üzletemberek ennek az új korszaknak az úttörői. Ezúton is gratulálok nekik” – emelte ki az ünnepélyes gálán Rencz Botond, az EY Magyarország vezérigazgatója.

Köszönőbeszédében Varga Mihály hangsúlyozta, hogy az elismerést családja mellett munkatársainak is köszönheti, akik tudására és teljesítményére támaszkodhat és építkezhet a „3É”, a közös élmények, értékek és érdekek talaján.

A díj elsődleges célja, hogy felismerje a tehetségeket, népszerűsítse azokat a vállalkozásokat, amelyek sikeres cégtörténetet tudhatnak magukénak, és felkarolja azokat az üzleti úttörőket, akik magukban hordozzák a jövő piacainak potenciálját. Az idei versenyen ezért a független bírálóbizottság azokat a vállalkozókat kereste, akik egyedi és innovatív megoldásaikkal készek magasabb szintre emelni társaságukat, miközben felelősséget vállalnak cégük társadalmi és környezeti hatása iránt.