Gyakran ismétlődő kérdések

A beérkezett önéletrajzokat az álláshirdetésben szereplő kritériumok alapján a HR munkatársai előszűrik, majd a feltételeknek megfelelő jelöltek anyagait továbbítják a szakmai vezetőnek.

Pozíciótól függően egy vagy két körös a kiválasztási folyamatunk. Az első esetben az interjún a szakmai vezető és a HR Iroda képviselője egyaránt részt vesz, míg a két körös interjún először a HR Iroda képviselőjével találkozik a jelölt, majd - a sikeres interjú után - második alkalommal lesz lehetősége bemutatkozni a terület szakmai vezetőjének. Munkakörtől függően használunk szakmai és/vagy személyiség teszteket. A folyamat zárásaként minden jelentkezőt telefonon vagy e-mailben értesítünk az eredményről.

Ezek jellemzően olyan pozíciók, melyek szorosan kötődnek mindkét telephelyhez, így heti rendszerességű utazással járnak. A munkatársaink online naptárban foglalhatnak ezekhez az utazásokhoz „kulcsos” autót.

Igen, mindhárom telephelyünkön (Budapest, Kecskemét, Szeged) a munkatársak részére kialakított parkolóhelyeket biztosítunk.

Az irodában dolgozó munkatársak általános munkarend szerint 8.00 órától 17.00 óráig dolgoznak, 1 órás munkaközi szünettel. A projekthelyszíneken, gyártó egységeknél (pl. hegesztő, felszolgáló stb.) foglalkoztatott munkatársak pedig a feladataikhoz igazodó, szakmához kapcsolódó munkarendekben.

A KÉSZ Csoporton belül végzett különböző tevékenységeket különböző tagvállalatok látják el. Például az acélszerkezet-gyártás a KÉSZ Ipari Gyártó Kft-nél történik, míg a homlokzat-burkolási feladatokat az ARC Design Kft. látja el. Ezek a vállalatok a KÉSZ Csoport tagjai.

Minden projekthelyszínünkön megfelelően felszerelt konténer irodák találhatóak, a munkavégzéshez szükséges IT eszközökkel ellátva.

Kivitelezés irányító munkakörökben dolgozó kollégáink minden esetben kapnak céges gépjárművet.

Amennyiben a projekthelyszín a lakóhelyedtől olyan távolságra van, hogy a megközelítése naponta nem megoldható, a projekthelyszín közelében biztosítunk szálláslehetőséget a hétköznapokra.

Igen, amennyiben a hallgatói jogviszony a passzív félév alatt is aktívnak számít. Ez képzési intézményenként változó, ezért ezt mindig érdemes az iskola tanulmányi osztályán is megkérdezni.

Igen, nem kizáró ok, azonban fontos hangsúlyozni, hogy a kiválasztásnál előnyben részesülnek azok a jelentkezők, akik a teljes, egy éves rotációs időszakot a KÉSZ Csoportnál tudják tölteni.

Ebbe a körbe beletartoznak azok a hallgatók, akik a következő tavaszi félév végén diplomáznak, mivel nekik lehetőségük van arra, hogy az adott év október 31-ig gyakornokként vállaljanak munkát.

A BME és a HVG Állásbörzéken a KÉSZ Csoport standjainál várjuk az érdeklődőket, ahol a HR Iroda munkatársai személyesen válaszolnak a felmerülő kérdésekre. Kérdéseidet a cv [at] kesz.hu címre is elküldheted.