Épületvillamosság, gépészet, technológia

Figyelmeztető üzenet

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
Bemutatkozunk

A Matech Magyar Technológiai Kft. a KÉSZ Csoport legújabb stratégiai vállalkozása. Nemzetközi tapasztalatokkal és korszerű gépparkkal áll a megrendelők rendelkezésére Magyarországon és Közép-Európában egyaránt. Tevékenységei közé tartozik a technológiai szerelés, a gépészeti és elektromos szerelés, valamint a műszaki karbantartás. A Matech Kft. jövőképe a megújuló energiák beépítésében és hasznosításában is megjelenik.

Képességeink

Elektromos termékek gyártása

Üzemünk a legnagyobb alkatrészgyártók elemeiből szereli össze, építi meg a legkülönfélébb elektromos elosztó berendezéseket. Az üzem a Siemens mellett a Schneider Electric és az Eaton minősített berendezésgyártó partnere is. Kezdetben a KÉSZ Csoport kivitelezésében megvalósuló beruházások elektromos kapcsolószekrényeit gyártotta, mára azonban az üzem létszámban és eszközben is folyamatosan biztosítani tudja a külső felhasználók változó igényeinek teljes körű kiszolgálását az elektromos elosztó berendezések tekintetében. Központunk egyre több megrendelést kapott az évek során, több jelentős referenciával rendelkezünk oktatási intézmények, kórházak, rekreációs komplexumok, fürdők elektromos kialakításában. Sikerült belépnünk az ipari beruházók (nehézipar, energetika, vegyipar) piaci szegmensébe is. Így például megrendelést kaptunk a Paksi Atomerőmű Rt-től segédüzemi elosztószekrények gyártására. A korábbi megbízásoknak köszönhetően a Siemens, a Moeller Electric és a Schneider Electric újabb licencét kaptuk meg, ami azt is jelenti, hogy üzemünk ma már Siemens Sivacon elektromos kapcsolószekrényeket is gyárt, egészen 7000 A tartományig, akár fiókos rendszerű kivitelben is. A központ munkatársai gyártási tapasztalattal rendelkeznek Schrack, General Electric, Legrand berendezések szerelésében is.

Az alábbi termékcsoportokat gyártjuk: főelosztók, alelosztók, épületinstallációs elosztók, épületautomatikai elosztók, fázisjavító berendezések, felvonulási elosztók, ipari automatizálás.

A gyártott termékek köre, főbb technikai paraméterei:

 • Névleges feszültség: 400–690 V
 • Névleges áram: 1-7000 A

Épületgépészet

Cégünk épületgépészeti divíziója kivitelezi az épületgépészeti munkákat a vállalkozási tevékenységtől az épületek kulcsrakész megvalósításáig. A szakcsoport aktívan részt vesz a KÉSZ Csoport generálkivitelezői feladataiban, és önálló szerelési projekteket is teljesít.

Vállalkozási tevékenységünk során új és meglévő épületek, létesítmények belső  épületgépészeti feladatait dolgozzuk fel, törekedve a legjobb ár-érték arányra, üzemeltetési és fenntarthatósági szempontokra. Szolgáltatásunk része, hogy Megbízóink igényeit felmérjük, számukra több alternatív műszaki megoldást dolgozzunk ki. Amennyiben megbízónk nem rendelkezik tervszintű dokumentációval, felkészült mérnökeink ilyen esetekben is képesek a beruházási döntéshez szükséges műszaki dokumentációk előállításra.

Kivitelezői csapatunk a Vállalkozás által elnyert munkák lebonyolításában, megvalósításában vesz részt. Kollégáink terület és/vagy feladat specifikusan bonyolítják mind a KÉSZ Csoport által elnyert, mind a külsős munkákat. A megvalósításban saját fizikai állományunk mellett stabil alvállalkozói kör közreműködik. A munkaszervezést, irányítást szakirányú felsőfokú képesítésű kollégáink végzik. A működésünket segítő belső képzések, munkáink gazdasági és műszaki állapotát naprakészen követő rendszerünk garantálja Megrendelőink számára a határidők pontos betartását, a magas műszaki színvonalat, a garanciális esetek azonnali kezelését.

Főbb referenciáink között megtalálhatóak közintézmények, stadionok, irodaházak, fürdők, ipari csarnokok, közüzemi konyhák, bevásárlóközpontok.

Épületvillamosság

Kivitelezési egységünket a termelési főmérnök irányítja, az építésvezetők és a szerelőbrigádok a feladatok megvalósítói. A munkaszervezést, irányítást szakirányú felsőfokú képesítéssel bíró kollégáink végzik. Kivitelezési tevékenységünk tartalmazza az épületek villamos szerelésénél előforduló teljes körű szállítási, szerelési, beüzemelési, mérési és dokumentálási munkákat. Palettánk a 0,4 kV-os általános villanyszerelési munkákon túl a gyengeáramú rendszerek széles felhasználási körét, egyedi megoldásokat, vezérléseket, jelzések és speciális feladatok megoldásait is magában foglalja. Kivitelezünk középfeszültségű (főleg az adott létesítményt kiszolgáló) energiaellátó-rendszereket, valamint ipar és egyéb technológiai beruházások speciális igényszintű elektromos szereléseit. Az elmúlt években bevásárlóközpontok, ipari üzemek, középületek, irodaházak, lakóépületek, sportkomplexumok mellett katonai és nehézipari létesítmények szerelési munkáit végeztük.

Technológiai szerelés

A Matech Kft. technológiai szerelő részlege meghatározó szerepet tölt be a technológiai szerelés hazai piacán. Referenciák széles skálájával rendelkezünk az ipari acélszerkezetek, berendezések szerelésében, komplett technológiák megvalósításában. Szerelőink nagy tapasztalttal bírnak gépészeti rendszerek beszerelésében, beüzemelésében, a működési próbák végrehajtásában. Építőipari, energetikai, olajipari, vegyipari, gépipari, mezőgazdasági és környezetvédelmi létesítmények technológiai szerelését vállaljuk itthon és külföldön, a legmagasabb színvonalon, a biztonságtechnikai előírások szem előtt tartásával. Cégünk továbbá rendelkezik erőművi minősítéssel, amely lehetővé teszi a szerelési tevékenységek teljes körű lebonyolítását erőművek belső tereiben is.

Projekttípusok:

 • Kőfeldolgozók, mészkőőrlők technológiai szerelése
 • vakolatkeverő művek technológiai szerelése
 • cementművek berendezéseinek szerelése
 • szénmalom technológiai szerelése
 • gabonasilók, -átrakók berendezéseinek szerelése
 • fémöntödei gyártósorok szerelése
 • autóipari gyártósorok technológiai szerelése
 • elektronikai és gyógyszerészeti üzemek "tiszta térben" történő szerelési munkái
 • füst- és gázelvezető rendszerek szerelése
 • energetikai berendezések szerelése
 • kazánépítés, csőpályák, csőhidak szerelése
 • vegyipari technológiai szerkezetek szerelése
 • növénymag-feldolgozó üzem technológiai szerelése
Matech
Keressen bizalommal

A cég székhelye
6722 Szeged, Gutenberg utca 25-27.
Tel.: 06 62/566-600
Fax: +36 76/801-515
Email: matec [at] matec.hu

A cég fióktelepei:

Központi iroda
1095 Budapest, Mester utca 87.
Tel.: 061/4766-500
Fax: +36 76/801-515
Email: matec [at] matec.hu

Építészeti Termékgyártó Központ
6000 Kecskemét, Izsáki út 6.
Telefon: +36 76 515 813, +36 76 515 814
Fax: +36 76/515-817
Email: etk.sales [at] matec.hu