A BOOOK könyvéért rajong az egész világ

Figyelmeztető üzenet

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
2017. június 10.
Kategóriájának legjobbja lett Bereznay Tamás külföldieknek szánt könyve, cégcsoportunk stratégiai partnere, a BOOOK Kiadó gondozásában megjelent ’Hungarian Dessert Book’ című munka, amelynek már a szűkített listába való bekerülése is megtiszteltetés volt, ám a különleges szakácskönyv többek között a nagyon erős skandináv piacot utasította maga mögé a rangos nemzetközi versenyen.

A népszerű magyar séf - aki számos nagy sikerű szakácskönyv szerzője és egyben a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadója, valamint a Hentesek című főzőműsor házigazdája - a hazai konyha legnépszerűbb, ínycsiklandó finomságait gyűjtötte össze 176 oldalon.

A zsűri tagjait nemcsak a több tucat profin összeállított recept, de az inspiráló vizuális megjelenés is lenyűgözte: a borító arculatának koncepcióját Földi Hajnal, a BOOOK Kiadó művészeti vezetője dolgozta ki. A gyönyörű, szigorú szabályokat követő kalocsai mintát Romsics Lászlóné Vera néni kalocsai pingáló asszony festette.

A BOOOK Kiadónak egyedüli magyar indulóként további két könyve, Bezselics Ildikó ’Magok a konyhában’ című kötete ezüstérmes lett a kelet-európai versenyzők között, dr. Andrási Nóra ’Mindenmentes’ című szakácskönyve két harmadik helyezést szerzett a diétás és a vegán könyvek kategóriákban, megelőzve a holland és kanadai versenytársakat.

Mi a Gourmand World Cookbook Awards?

A Gourmand World Cookbook Awards versenyt a francia származású Edouard Cointreau alapította 1995-ben. A minden ország és nyelv számára nyitott és ingyenes megmérettetés lehetőséget ad a könyvkiadók, séfek, bloggerek számára a bemutatkozásra gasztronómia témakörben. Idén a kínai Yantai-ban zajlott a ceremónia, ahol a BOOOK Kiadó vezetője, Széplaki Péter személyesen vette át a díjakat.