Több mint 120 indulóval kezdődik a balatonfüredi szörf EB

Figyelmeztető üzenet

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
2017. szeptember 5.
20 éve nem volt ilyen jelentős szörfös esemény itthon.

Több mint 20 éve nem volt ilyen nagyszabású szörfös esemény, mint a mai napon kezdődő Raceboard & DII szörf EB Balatonfüreden. A versenyen Raceboard kategóriában, több mint 22 ország 120 szörfversenyzője méreti meg magát.

Szeptember 4-9. között tartják Balatonfüreden a Raceboard & DII szörf EB-t. Az eseményt Varga Mihály, a Szörfszövetség elnöke nyitotta meg, beszédében kiemelte: "a szörf sokban hasonlít az üzleti élethez. Egy-egy döntés egy egész versenyt tud befolyásolni. Megtisztelő olyan olimpiai sportot támogatni, amelynek értékrendje a tudás alapú gondolkodást állítja a középpontba, akár csak a KÉSZ Csoporté."

Utassy Loránd, a magyar szörfösök szövetségi kapitánya elmondta, hogy több mint 3 éve dolgoznak azon, hogy a világ egyik legjelentősebb szörfös eseményét, a Raceboard & DII szörf EB-t Magyarországon rendezzék meg. Az EB a Raceboard és a DII versenyágból áll. A két verseny között az a különbség, hogy a Raceboard egy, a modern kor minden technológiai újítását felvonultató osztály, míg a DII inkább a 80-as, 90-es évek klasszikus szörffelszereléseit használja. A szövetségi kapitány külön sikerként kiemelte, hogy a megmérettetésen összesen 20 magyar versenyző indul. A magyar versenyzők az utolsó „edzést” egy nem mindennapi helyen, a főtámogató KÉSZ Csoport Liszt Ferenc repülőtéri építkezésén tartották.

Az Raceboard & DII szörf EB-ről itt tájékozódhatnak az érdeklődők: LINK