Új képzésekkel a munkaerőhiány ellen

Figyelmeztető üzenet

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
2017. július 10.
Hiányszakmákhoz nyújt tanulási lehetőséget a KÉSZ Csoport

Az ÉVOSZ által nemrégiben közölt információk is azt támasztják alá, hogy több ezer ember hiányzik jelenleg a magyar építőiparból. Az iparági szereplők szerint ez a jelenlegi lakásfejlesztések és nagy beruházások miatt hamarosan súlyos problémát fog jelenteni. Ezért döntött úgy cégcsoportunk, hogy a Gál Ferenc Főiskolával közösen saját képzéseket indít. A szakképzések minden esetben a hazai építőipari hiányszakmákhoz adnak végzettséget, szakmai tapasztalatot, a rátermett diákoknak pedig stabil, jövedelmező álláslehetőséget is.

A képzések indulásához szükséges első lépcsőfokként Kozma Gábor, a főiskola rektora és Vida Tamás, a KÉSZ Holding Zrt. vezérigazgatója szándéknyilatkozatot írtak alá. A szándéknyilatkozat értelmében a 2018/2019-es tanévben indítják a hiányszakmává vált építőipari szakmák körében szervezett képzéseket az egyházmegyei főiskola szakképző iskolájának szegedi tagintézményében. Az elhelyezést és a képzési feltételeket a KÉSZ Holding Zrt. biztosítja. A hagyományos duális képzési rendszert meghaladó partnerség a magas szintű szakmaiság mellett az értékalapú nevelést is megvalósítja a jövő szakmunkásainak képzésében.