Új hegesztőcsarnokot adtunk át Szegeden

Figyelmeztető üzenet

ResponsiveMultiLevelMenu (codrops) style requires jQuery library version 1.7 or higher, but you have opted to provide your own library. Please ensure you have the proper version of jQuery included. (note: this is not an error)
2016. április 13.
Új hegesztőcsarnokot adtunk át a mai napon Szegeden, a Nagyfa-Alföld Kft. telephelyén. Az üzemben fogvatartottakat foglalkoztatnak majd, akiknek lehetőségük nyílik büntetésük letöltése során hegesztőként dolgozni, illetve a beruházó KÉSZ Ipari Gyártó Kft. finanszírozásában kitanulni a hegesztő szakmát. Mindez nagyban hozzájárul a társadalomba történő reintegrálásukhoz a szabadulásuk után.

Az új csarnokban huszonkét elítélt kap majd lehetőséget arra, hogy hegesztőként dolgozzon, illetve kitanulja a hegesztő szakmát. Tízen fémből készült korlátokat és lépcsőket hegesztenek, tizenkét elítélt pedig a  KÉSZ Ipari Gyártó Kft. finanszírozásában a hegesztőszakmát tanulja a Szegedi Szakképzési Centrum szervezésében. A programba azokat az elítélteket válogatta a Szegedi Fegyház és Börtön és a Nagyfa-Alföld Kft. szakmai munkacsoportja, akik egészségügyileg alkalmasak, együttműködő, normakövető magaviseletűek és alacsony biztonsági kockázatot jelent a foglalkoztatásuk.

A szalagátvágással egybekötött ünnepélyes átadóünnepségen Uhrinyi Balázs, a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: „A KÉSZ Csoport hosszú évek óta szoros kapcsolatban áll a büntetés-végrehajtással, hiszen mi terveztük, építettük és üzemeltetjük a Tiszalöki Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet, valamint nagy szerepet vállalunk az elítéltek foglalkoztatásában. Emellett a KÉSZ Csoport fokozott figyelmet és energiát fordít a szakképzésre, a munkahelyteremtésre, illetve a fogvatartottak társadalomba történő reintegrálására. A hazai munkaerőpiacon nagyon kevés a fémipari szakmákban jártas szakember, a jelen kezdeményezés nagyban hozzájárulhat a hiány csökkentéséhez.”

Katona Tibor bv. ezredes, a Nagyfa-Alföld Kft. ügyvezető igazgatóhelyettese megköszönte a közreműködőknek az üzem kialakításában nyújtott segítséget „hiszen egy biztos szakmával szabaduló fogvatartott hamarabb visszatalál a munka világába. Hozzátette, hogy társaságuk folyamatosan keresi a lehetőséget a külső vállalkozásokkal való együttműködésre. A most átadott hegesztőüzembe a Szegedi Fegyház és Börtön III. objektumából, Nagyfáról érkező elítéltek dolgoznak majd. Mire ők szabadulnak, az oktatásnak köszönhetően a helyükbe tudnak állni a frissen képzett hegesztő szakmunkások.”