Magyarország kiemelt exportőre lett a KÉSZ Csoport

31. Januar 2019.

Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy vállalatunk az elsők között vesz részt a Külgazdasági és Külügyminisztérium által kezdeményezett Kiemelt Exportőr Partnerségi Programban (KEPP). A megállapodás aláírására 2019.01.30-án került sor Szijjártó Péter külügyminiszter úr és Vida Tamás vezérigazgató úr személyes jelenlétével, mely kapcsán Vida Tamás elmondta: „Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjaként több mint 2000 munkavállalót foglalkoztunk, sikeres nemzetközi terjeszkedésünket, piaci függetlenségünket és ágazatformáló szerepünket pedig az elmúlt 37 év szakmai háttere, valamint 5 külföldi országban történő jelenlétünk és számos más országba való exportunk igazolja. Büszkék vagyunk rá, hogy a KEPP részesei lehetünk!”

A partnerségi megállapodás szándéka, hogy intenzíven hozzájáruljon a már eddig is jól működő együttműködés megőrzéséhez és további ápolásához. Az együttműködésben a Minisztérium kifejezésre juttatja afeletti örömét és megelégedettségét, hogy a KÉSZ Csoporttal hosszú távon mint megbízható, a hazai exportőr vállalkozások számára példaértékű és Magyarország pozitív külpiaci megítéléséhez nagy mértékben hozzájáruló partnerrel számolhat.

A KÉSZ Csoport Magyarország egyik legnagyobb építőipari vállalatcsoportjává nőtte ki magát az elmúlt 37 évben. Sikeres nemzetközi terjeszkedése, piaci függetlensége és ágazatformáló szerepe meghatározónak mondható Magyarországon. A több mint 2000 munkavállalójának és saját erőforrásoknak köszönhetően a KÉSZ Csoport komplex módon képes választ adni a felmerülő építőipari igényekre. Magyarországon kívül a KÉSZ Csoport öt országban van jelen leányvállalattal és állandó erőforrással, ami szinte egyedülálló a magyar építőiparban. Mindezek mellett számos országba történik folyamatos export, döntő többségében acélszerkezetek gyártásából és szereléséből. Hátterének és szellemiségének köszönhetően határokon átívelően képviseli a hazai vállalati értékeket. Fontos célkitűzésük, hogy a sikeres nemzetközi tevékenységüknek köszönhetően magyar tőkebefektetőként is azonosítsák a piacon.