Átadtuk az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központját

2015. december 01.

Elkezdődött a tesztüzem Kecskemét legújabb ipari innovációs központjában, melynek alkalmából november 30-án hivatalos projektzáró rendezvény került megrendezésre. A 7480 négyzetméter alapterületű beruházás tervezője és kivitelezője a KÉSZ Építő és Szerelő Zrt. volt.

Az ünnepélyes átadáson tartott sajtótájékoztatón Lénárt Szabolcs, az IQ Kecskemét Ipari Kutató Kft. ügyvezetője elmondta: a létesítményt nyílt, szellemi és technológiai műhelyként hozták létre, a régió innovációs tevékenységének elősegítésére. A központ tevékenységével egy ötlet megszületésétől egészen a piacra vitelig képes támogatni az innovációs beruházásokat.  

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere hangsúlyozta a beruházás egyediségét, mert az országban elsőként hoz létre egy magyar vállalat kutatás-fejlesztési központot.

Az IQ Kecskemét Ipari Innovációs Központ egy olyan szellemi- és innovációs műhely (techshop és technológiai tér), amely illeszkedve a kecskeméti kiemelt járműipari térség kutatás-fejlesztési elképzeléseihez, valamint az építészet mint kreatív iparágban rejlő lehetőségekhez, a felsőfokú gyakorlati képzést támogatni képes, ipari és hálózati kutatásoknak helyet adó bázist hoz létre. A beruházás környezete is jelképezi a központ céljait, hiszen üzleti, oktatási és technológiai környezetben épül, a Kecskeméti Főiskola, a Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferenciaközpont, valamint a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. által határolt területen.