Közép-kelet-európai sikereink után nyugat felé terjeszkedünk

2016. július 20.

KEMAG Deutschland GmbH. néven alapítottuk meg új németországi leányvállalatunkat, amely már el is nyerte első nagy volumenű megbízását. Generál kivitelezőként egy berlini társasházat építünk fel.

Ukrajna, Románia és Szerbia után KEMAG Deutschland GmbH. néven a német leányvállalatunkat is megalapítottuk. Az év elején létrehozott új németországi cégünk már el is nyerte első komoly generál kivitelezési munkáját. A Corpus Sireo befektetési alap megbízásából Berlinben építünk egy 25 500 m2-es, 230 lakásos társasházat. A beruházás megvalósításához Magyarországról is szállítunk nyersanyagot, valamint munkaerő tekintetében is támaszkodunk erőforrásainkra.

Kovács Attila, a cégcsoportunk alelnöke az új megbízás kapcsán kiemelte: „Büszkék vagyunk, hogy az idén elindított leányvállalatunk ilyen rövid idő alatt meg tudta vetni a lábát a nagyon erős német piacon. Ez is bizonyítja, hogy jó úton haladunk afelé, hogy 2020-ra elérjük Németországban az évi 60-80 millió eurós forgalmat. Ahogy a többi külföldi leányvállalatunknál, ebben az esetben is irányelv, hogy minden kint megtermelt eredményt Magyarországon költsünk el.”

A hazai építőipari piacon egyedülálló módon cégcsoportunk éves forgalmának átlagosan több mint 30%-át adják a külföldi leányvállalatok által megvalósított projektek, ezt az eredményt növelnénk a német cég tevékenységével. Tavaly kiemelkedően sikeres évet zártunk, 111 olimpiai úszómedence méretű területen építettünk 8 gyárat Közép-Kelet-Európában.