Werner von Siemens Hatékonysági Díjat nyert a MATECH Kft.

2015. november 20.

A díjat a Siemens azért hozta létre, hogy elismerje partnereinek eredményeit a hatékonyságnövelés terén, legyen az üzleti vagy társadalmi eredmény. Varga Mihály, a KÉSZ Csoport és a Matech Kft. tulajdonosa tegnap vehette át az elismerést. A hatékonysági fejlesztés Tóth Lajos projektigazgató vezetésével és elképzelései alapján történt.

Egy három összetevős komplex beruházás keretében javította hatékonyságát a Matech Magyar Technológiai Kft. A beruházás során a Siemens KNX rendszerével korszerűsítették az üzem világítási rendszerét; új gyártócsarnok és egy harmadik gyártósor létrehozásával növelték a termelési kapacitást, valamint a folyamatok rugalmasságát; a Siemens SIVACON S8 technológiájával pedig a gyártási folyamat előkészítése alól mentesítették az üzem dolgozóit. A fejlesztéseknek köszönhetően növekedett a gyártott elektromos kapcsolószekrények száma, könnyebben szabályozhatóvá vált az üzem terheltsége és 17 %-kal csökkent az áramfogyasztás.

Tóth Lajos a Matech Kft. jövőképéről a következőket mondta: céljuk, hogy olyan magyar tudásra és szakértelemre építő vállalkozássá váljanak, amely biztos partner tud lenni nemzetközi nagyvállalatok fejlesztéseiben az elektromos szerelés, gépészet és technológia szerelés területén.