G4S Holding Kft

Iparági szektor: Szolgáltatás
Megoldási terület: Vezetői információs rendszer fejlesztése

Ügyfél
A G4S a világ, egyik vezető biztonsági megoldásokat nyújtó vállalata. Integrált biztonsági megoldásokat kínál kormányzatok, intézmények, és vállalatok számára. A G4S fő profiljai: Távfelügyelet, készpénz logisztika: átfogó készpénz management, élőerős őrzés: pénzintézetek, üzletek őrzése, biztonságtechnika a tervezéstől a kivitelezésig

Probléma
A G4S Holding jelentős adatmennyiséget tart nyilván. Ezeket az adatokat több, különböző rendszerben tárolják és dolgozzák fel. A kialakítandó, új rendszer ezekből a heterogén rendszerekből emel át adatokat. Az illesztendő forrásrendszerek többek között SAP –ERP, SAP készlet –Excel, Oracle alapú nyilvántartások, Excel riportok.:

Megoldás
Az IBCnet-Magyarország Kft. Létrehozott egy adattárház alapú vezetői információs rendszert azzal a céllal, hogy olyan eszköz álljon a vezetők rendelkezésére, amelyek a holdingban használt operatív adatbázis-kezelő rendszerekben tárolt adatokat megfelelő struktúrában adattárházba betöltve, lekérdező és riportgeneráló képességük révén információt nyújtsanak különböző szempontú vizsgálatokhoz, stabilan megalapozzák a vezetői döntéseket. Az előre definiált fix riportok mellett lehetőséget biztosít még az ad-hoc, valamint OLAP riportok, mutatószámok kezelésére, megjelenítésére.

Előnyök:
A készült VIR lefedi a Holding készpénz logisztika, biztonságtechnika, és biztonsági szolgáltatások területeit. A fejlesztett rendszer a szervezet információs igényeit kívánja kielégíteni, a szokásos fix riportok mellett lehetőséget biztosítva az ad-hoc, valamint OLAP riportok, mutatószámok kezelésére, scorecard-ok megjelenítésére. A rendszer naprakész információkat nyújt a felhasználóknak a cég eredményeiről.