Hungerit Zrt

Iparági szektor: Húsipar, baromfifeldolgozás
Megoldási terület: Pénzügyi tervezés, controlling, folyamatok teljes körű támogatása

Ügyfél
A szentesi központú HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt. jogelődje, a HUNGERIT Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Rt. 1997. július 1-jén alakult három, addig szoros együttműködésben dolgozó helybéli kft-ből. Az átalakulást a tőkebevonás lehetősége és a magasabb szervezeti hatékonyság megvalósítása indokolta. A Vállalat profilja három fő területre koncentrálódik: elsődlegesen feldolgozott bontott-vágott baromfi termékek, tovább feldolgozott termékek és magasan feldolgozott, készre sütött végtermékek előállítására.

Probléma
A Hungerit Zrt. vezetésének kinyilvánított szándéka volt, hogy a meglévő, nem egységes kontrolling tervezési eljárásait korszerűbb, kontrolling tevékenység támogatására specializált alkalmazással optimalizálja. Az új, kialakítandó rendszer célja ezzel párhuzamosan az, hogy az információ-feldolgozás megbízhatóbban, gyorsabban, konszolidáltan, automatizáltan történjen, és ezáltal a munkatársak idejük nagyobb részét az adatok elemzésére és az üzlet irányítására koncentrálhassák. További cél, hogy a jelenlegi, éves tervezésen túlmutató, operatív tervezés folyamata is kialakuljon és leképeződjön a fejlesztendő rendszerben.

Megoldás
A baromfifeldolgozás tervezés és kontrolling rendszerének egy lehetséges teljes körű megvalósítása Cognos Express rendszer segítségével. Az IBCnet Magyarország Kft által fejlesztett rendszer a felhasználónál meglévő forrásrendszerekből nyer ki adatokat, ugyanakkor új hardver és szoftver elemek telepítésével egy korszerű pénzügyi tervező és kontrolling rendszert hoz létre. A baromfifeldolgozási rendszer célja az volt, hogy az információ-feldolgozás megbízhatóbban, gyorsabban, konszolidáltan, automatizáltan történjen, és, ezáltal a munkatársak idejük nagyobb részét az adatok elemzésére és az üzlet irányítására koncentrálhassák.

Előnyök:

  • Új adatpiac, kapcsolódó tény adat töltések megvalósulása Ú tervezési modulok megvalósítása.
  • A fent jelölt üzleti területekre, valamint a hozzájuk kapcsolódó éves, operatív és gördülő tervezés megvalósítása, mely hatékonyan támogatja az egyes területek tervezési-visszamérési feladatait
  • Alapszintű riportok kialakítása
  • Eloszlás alapú vágósúly modell kialakítása